fbpx

Spóroljon energetikai korszerűsítéssel – akár 7 millió forintot kaphat

Az energetikai korszerűsítés olyan dolog, amire idővel muszáj lesz sort keríteni. Hosszú távon nem is kérdés, hogy Ön is jól jár vele, hiszen jelentősen lefaraghatja általa a rezsiköltségeket, jelentős beruházási költségei miatt mégis sokan halogatják. Most mégis különösen megéri belevágni, soroljuk is az okokat és lépéseket!

Az energetikai korszerűsítés legfontosabb elemei

Rengeteg otthonban azért olyan magasak a fűtési költségek, mert a megfelelő szigetelés és nyílászárók hiányában elillan a megtermelt hő. Emiatt az energetikai korszerűsítés első lépései ezek optimalizálása kell, hogy legyen:

Nyílászárók cseréje

Ha Ön is rendszeresen huzatfogók segítségével igyekszik lefedni az ablakokat, akkor a régi, rosszul záródó nyílászárók cseréje elsődleges lesz az energiamegtakarításhoz. A modern hőszigetelt nyílászárók csökkentik a hőveszteséget, növelik a komfortérzetet, és persze nem utolsósorban a ház esztétikai értékét és pénzbeli értékét is növelik. Nyílászárók cseréjével máris akár 20-30%-os energiamegtakarítást érhet el!

Szigetelés

Gondolná, hogy otthona hőveszteségének mintegy 40%-a a falakon át távozik? Utólagos hőszigeteléssel azonban nagy hidegben is benn tarthatja a hőt, nyáron pedig kellemesen hűvös hőmérsékletet érhet el otthon. Nem elég azonban a falakat szigetelni, miután a meleg levegő elsősorban felfelé távozik, a födém szigetelés is fontos lépés.

Melegvízrendszer korszerűsítése

A régi melegvízrendszerek hajlamosak a szivárgásra, ami így nagyban növeli az energiaveszteséget is, nem beszélve arról, hogy fogyasztásuk sem éppen optimális a mai viszonyok között. Ezzel szemben a modern rendszerek eleve úgy lettek tervezve, hogy minimalizálják a hőveszteséget, valamint működésük során eleve kevesebb energiát használnak fel ugyanannyi melegvíz előállításához, mint a hagyományos kazánok.

Még inkább segíti az energiahatékonyságot a puffertartályok létesítése, ami egyrészt el tudja tárolni, és így a csúcsidőszakban is alacsonyabb költséggel tudja hasznosítani a melegvizet, másrészt pedig szükség esetén azonnali melegvizet kínál bármilyen körülmények között.

Fűtésrendszer korszerűsítés

A fűtési rendszer optimalizálása az energetikai korszerűsítés egyik alapvető lépése, az utóbbi években pedig egyre többen cserélik is le régi gáztüzelésű kazánjaikat a rezsicsökkentés reményében. Kondenzációs kazánnal vagy hőszivattyúval pedig valóban akár 20-30%-os energiamegtakarítás érhető el, ezek működését ráadásul egyből a családi ház sajátosságai szerint lehet optimalizálni.

Átlagosan 10 év alatt megtérül a befektetés

Az elmúlt években bőven megtapasztalhattuk, hogy mennyire képesek elszállni az energiaárak, veszélybe sodorva ezzel a megszokott komfortérzetünket, életszínvonalunkat.

Jó hír, hogy a ház energetikai korszerűsítésével akár a jelenlegi energiafogyasztás akár 70%-át is megspórolhatja, ami hamar meg fog látszani a havi rezsiköltségeken is. Hosszú távon ráadásul nemcsak megtérül a teljes energetikai befektetés, de jelentős összegeket is megtakaríthat így.

Most ráadásul akár 7 millió forintot igényelhet hozzá

Az új otthonfelújítási támogatás keretében ráadásul több milliós vissza nem térítendő állami támogatást és kedvezményes hitellehetőséget is igénybe vehet az energetikai korszerűsítés elvégzésére.

Nincs is jobb alkalom tehát belevágni a munkálatokba, kérjen máris ingyenes ajánlatot! Szakértő csapatunk felméri az igényeit és otthona sajátosságait, hogy az Ön számára legoptimálisabb tervet tudjuk elkészíteni. A tervezésen túl természetesen a kivitelezésben is számíthat ránk, csapatunkban mindenre talál embert!